Even voorstellen. Ik ben Susanne van Drumpt, moeder van 3 kleine kinderen, kinderpsycholoog en inwoner van Harlingen.

Mijn wens is om mijn kinderen naar een vrijeschool te laten gaan. Omdat de enige Friese vrijeschool in Leeuwarden staat en ik voorstander ben van basisonderwijs dicht bij huis, heb ik besloten dat een (ouder)initiatief voor het starten van een nieuwe school in Harlingen de volgende logische stap is naar het verwezenlijken van die droom. Bovendien, een vrijeschool op steenworp afstand van het Wad… dat klinkt als een gouden combinatie!

Er lijkt in toenemende mate behoefte aan vrijeschoolonderwijs in Nederland en ik heb van dichtbij ouderinitiatieven zien slagen in het opzetten van een school. De wetgeving is in 2020 versoepeld, wat het opzetten van een nieuwe school in deze tijd meer haalbaar maakt. Dus, waarom dan niet ook een vrijeschool in Harlingen?

Ik ben Mo van der Linden, moeder van een lief meisje van net twee. 

Afgestudeerd docent beeldende kunst en vormgeving.  Ik rond momenteel de verkorte PABO af. Ik ben erg enthousiast over het vrijeschoolonderwijs, zowel vanuit mijn leerkrachten rol als vanuit die van moeder.

Zelf wonen we in Leeuwarden, waar de vrijeschool erg populair is. Ik vind het  zonde dat er maar één vrijeschool in heel Friesland staat!  Ik hoop dat ik kan bijdragen aan nog een vrijeschool in Friesland zodat er nog meer kinderen van dit type onderwijs kunnen genieten!

Mijn naam is Anke Hoekstra en ik woon in het prachtige Harlingen samen met mijn man en onze kinderen. 

Zelf ben ik al ruim 14 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik zou het fantastisch vinden als er in Harlingen een vrijeschool zou komen, zodat er voor kinderen een plek komt waar ruimte is voor verbinding met de natuur en met elkaar.

Oeroude processen van hoe een zaadje groeit tot een bloem lijken voor vele kinderen weinig betekenis te hebben. Door de jaren heen mis ik steeds meer de plek van de natuur, de jaarfeesten, de seizoenen, de getijden en de symboliek in het onderwijs. Ik denk dat het belangrijk is dat kinderen weer verbinding gaan ervaren met alles om hun heen en dat wij als volwassen hierin sturing mogen geven. Leren voor jezelf te denken vanuit het hoofd-hart-handen principe is een belangrijk gedachtengoed dat elk kind zich eigen zou moeten maken.

Mijn naam is Anja Vredeveld en ik woon in Harlingen met mijn man en twee kinderen van 9 en 6.

Onze oudste dochter heeft haar eerste jaar basisschool op de vrijeschool in Amersfoort gedaan. Een hele andere beleving dan het onderwijs wat wij zelf hebben gehad vroeger; meer creatieve vakken, jaarfeesten, seizoenen en in verbinding met de natuur. 

Onze kinderen hebben nu hier een fijne plek, maar mijn enthousiasme over de vrijeschool blijft. Het zou geweldig zijn om hier in Harlingen, met de natuur van het Wad om de hoek, een tweede vrijeschool in Friesland te hebben.

Mijn naam is Simon Kempes en woon nu sinds enige tijd met mijn zoontje Micah (4) in Kimswerd, vanuit waar ik als hondengedragsdeskundige & hondentrainer werk voor hondengevoel & hondenschool Harlingen.

In mijn eigen werkgebied profileer ik mijzelf vaak genoeg als “de vrije (honden)school”. Dit omdat ik geloof in het erkennen, bevestigen en ontwikkelen van uniek talent door het aanspreken van intrinsieke motivatie. Hiervoor is het noodzakelijk om een positieve en vrije leeromgeving te scheppen waarin we als individu de ruimte krijgen om te experimenteren en kritische vragen te stellen.

Ik gun mijn kind zo’n zelfde positieve leeromgeving waar mogelijkheden en kansen gekoppeld worden aan dromen en wensen. Ik gun mijn kind een school waar uniek talent gewaardeerd en gekoesterd word. Ik gun mijn kind een school waar je de vrijheid krijgt om jezelf echt te mogen ontwikkelen! Ik gun mijn kind een plek waar vragen gesteld mogen worden. Ik gun mijn kind een vrijeschool in Harlingen en daarom steun ook ik dit initiatief!

Vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar vrijeschoolharlingen@gmail.com